onsdag 21 april 2010

Mandel & russin biscotti




















Ett gott, lite nyttigare fikabröd. Passar utmärkt till eftermiddagskaffet.

Recept:
...........................
1, 3/4 dl grahamsmjöl
1/2 dl vetemjöl
6 msk socker
1 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
1 1/2 dl mandel
1/2 dl russin
2 ägg
2 tsk vanillinsocker
...........................
Sätt ugnen på 175°
Skålla mandeln och rosta lätt i ugnen. De behöver bara få lite färg.
Blanda graham- och vetemjöl med socker och bakpulver. Rör ned maldel och russin. Vispa lätt äggen och vanillinsockret och rör försiktigt ned i mjölblandningen. Häv upp på mjölat bakbord och forma en limpa ca 5 cm bred, 2 cm hög och 20 cm lång. Lägg på smord plåt eller plåt med bakplåtspapper. Grädda 20-25 minuter. Sänk temperaturen till 150° Ta ut limpan och låt den kallna. Skär den sedan diagonalt i centimetertjocka skivor med en vass kniv och lägg ut på plåten. Grädda 25 - 30 minuter tills de är torra och gyllene. Vänd dem en gång i mitten av tiden.
Förvarad i lufttät burk håller sig biscottin i upp till en månad.

2 kommentarer:

  1. Hej! Trevligt att hitta en ny blogg. Fann den via nåldynebytet. Du har något att hämta hos mig. Många fina saker du gör.

    SvaraRadera
  2. Tack!
    Vad glad jag blir, vad roligt att få en utmärkelse!
    Din blogg är jättefin och intressant. Kul också att du, liksom jag tycker om att läsa böcker men undviker deckare ;)

    SvaraRadera