Idag har jag bakat kanelbullar.
...............................
recept:
25 g jäst för söta degar
75 g smör eller margarin
2 ½ dl mjölk
½ dl strösocker
1 krm salt
1 tsk malen kardemumma
ca 7 dl vetemjöl
50 g margarin eller smör
½ dl strösocker
1 tsk kanel
1 ägg för pensling
pärlsocker att garnera med
Smula ner jästen i en degbunke. Smält matfettet och tillsätt mjölken och låt det bli fingervarmt, 37 grader. Rör ut jästen i lite av degvätskan och tillsätt sedan resten. Tillsätt salt, socker och kardemumma och rör om. Arbeta ihop degen och låt jäsa i 30 minuter. Kavla sedan ut degen till en rektangulär platta, ca 20 x 50 cm. Bred på smör och strö över socker och kanel. Rulla ihop på längden. Skär ca 1 ½ cm tjocka skivor och lägg dem i bullformar. Låt jäsa ca 30 minuter. Vispa upp ägget och pensla försiktigt på bullarna. Strö över pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 8-10 minuter.
...............................
jag fick ju äran att smaka dem! jättegoda!
SvaraRadera/Linda Lo