onsdag 15 juli 2009

Chokladtårta













Det finns någon i min absoluta närhet som verkligen älskar chokladtårta, så vad passar då bättre än att baka en sådan till vårt ettårsjubileum? Det här är en riktigt söt, chokladig tårta som min farmor brukade göra när jag var barn. Trots kaffet i receptet är kakan mycket barnvänlig. En hit på barnkalas!
.................................
Recept:

Tårtbotten:
2 koppar (ca 1,5 dl) vetemjöl
1 1/3 kopp socker
1 tesked bikarbonat
2 msk kakao
1/4 kopp smör eller margarin
Chokladkräm:
400 g florsocker
25 g smör eller margarin
2 msk kakao
vaniljsocker
hett kaffe

Blanda alla ingredienserna för tårtbottnen och rör om en stund. Smörj två låga kakformar och fördela smeten i dessa.
Grädda vid 175° i ca 25 minuter.
När kakan kallnat är det dags att röra ihop krämen. Den används både som fyllning, mellan de två bottnarna, och som kristyr ovanpå. Ett tips är att använda en del av kristyren till att dekorera tårtan med.
.................................

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar