söndag 12 juli 2009

Fläderbärsorbet med blåbär och glass


















Blåbär, flädersorbet och vaniljglass. Smaskens soliga sommardagar.
.................................
recept:
1 handfull fläderblomsklasar
3 dl strösocker
3 dl vatten
3 st citroner
1 st äggvita

Sätt en kastrull med sockret och vattnet på låg värme och rör tills sockret har löst upp sig. Sluta röra, öka värmen och låt sjuda i 5 minuter. Ta bort kastrullen från värmen och lägg i blomklasarna. Låt svalna. Sila sockerlagen och tillsätt saften från de pressade citronerna. Häll i en låg frysform och ställ in i frysen i 3 timmar tills den har stelnat. Ta ut blandningen ur frysen och hacka upp den. Vispa äggvitan till hårt skum, tillsätt den upphackade blandningen och vispa kraftigt tills den är jämn och slät. Ställ tillbaka i frysen.
.................................

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar