På dansukker.com finns ett recept på jullikör som jag provar i år. Där kan man också hitta andra roliga recept inför jul. Tyvärr är jag lite i senaste laget med att dela med mig av likörreceptet. Så här kommer även ett par recept på julsnaps: Kökslenas Julsnaps och hemkryddad julsnaps.
Här följer dessutom ett snapsrecept som MatsK skrivit in på bryggforum.nu:
Den blir dock inte färdig förrän till nästa jul.
............................
Jule-Besque (enligt Moi)
2 Flaskor sprit (2 x 70 cl)
10 Kardemummakärnor
4 Vitpepparkorn
4 Svartpepparkorn
6 hela Nejlikor
0,5 g Saffran
1 bit Vaniljstång
1 bit Kanel
1 bit Ingefära
Blanda allt utom 1 flaska sprit i en glasburk och låt dra 8-12 månader.
Sila och låt snapsen sedimentera några månader innan du försiktigt tappar om snapsen för att slippa den grumliga bottensatsen.
Tillsätt 2-4 tsk Honung allt efter smak och tycke samt den återstående flaskan Sprit. Därefter kan snapsen lagras eller drickas efter behov.
Passar utomordentligt bra till julbordet när man proppar sig full med fet mat.
............................
I den här tråden hittar ni denna och fler snapsrecept.
onsdag 24 november 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar