torsdag 25 november 2010

Fler jullikörer

Kanellikör
God med en inskub och lite vispgrädde. Passar bra till äppelkakor och desserter med äpple.

10 g (ca 3-4 stänger) kanel
350 cl vodka
1,5 dl vit eller brun sirap
1 bit vaniljstång

1. Lägg kanelstängerna i en burk och håll på vodkan.
2. Låt stå två dagar, stoppa sedan i vaniljstång.
3. Låt stå ytterligare 3-4 dagar.
4. Sila av spriten. Filtrera och blanda med sirapen.
...........................

Jullikör
Kraftig kryddsmak

8 kryddnejlikor
4 kardemummakapslar
1 liten kanelstång
1 liten bit torkad ingefära
350 cl vodka
1 liten strimla citron eller apelsinskal
1,5-2 dl sirap (gärna mörk)

1. Blanda kryddorna med vodkan i en glasburk och skaka om.
2. Låt stå 2-3 dagar, tillsätt så citron eller apelsinskalet.
3. Låt stå ytterligare 2-3 dagar.
4. Sila av spriten. Filtrera eventuellt och blanda med sirapen
...........................

Recepten är hämtade ur boken Gör Likör av Sölvi Vatn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar