Idag har jag varit på utflykt vid havet och på vägen hem stannade vi och plockade maskrosor till årets maskroslikör. Jag fick hem mer maskrosor än vad som behövdes så jag gjorde maskrosmarmelad enligt systrarna Einsenmans recept. Det blev väldans gott men jag undrar om det hade blivit ännu godare med en skvätt maskroslikör i? Tyvärr fanns inget av den varan kvar men jag får komma ihåg att spara lite till nästa sommar. Det vill säga om jag inte hinner mig på ett försök i år. Blir sugen på att prova att göra maskrosvin med. Finns ett recept här som jag tror kan vara bra. Men jag vill nog helst av allt prova syrenlikör och syrenvin. Saften jag gjorde förra sommaren var ju jättegod!
måndag 24 maj 2010
Maskrosmarmelad
Idag har jag varit på utflykt vid havet och på vägen hem stannade vi och plockade maskrosor till årets maskroslikör. Jag fick hem mer maskrosor än vad som behövdes så jag gjorde maskrosmarmelad enligt systrarna Einsenmans recept. Det blev väldans gott men jag undrar om det hade blivit ännu godare med en skvätt maskroslikör i? Tyvärr fanns inget av den varan kvar men jag får komma ihåg att spara lite till nästa sommar. Det vill säga om jag inte hinner mig på ett försök i år. Blir sugen på att prova att göra maskrosvin med. Finns ett recept här som jag tror kan vara bra. Men jag vill nog helst av allt prova syrenlikör och syrenvin. Saften jag gjorde förra sommaren var ju jättegod!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar