lördag 20 augusti 2011

Hasselnötscupcakes


















..................................................
Hasselnöts-cupcake
28 st
  • 150 g smör
  • 3 st ägg
  • 2 3/4 dl strösocker
  • 1 1/2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl mjölk
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1-2 msk kakao
  • 50 gram hasselnötter
  • 100 g mörk choklad

Frosting:
  • 225 g smör
  • 200 g philadelphiaost eller annan cream cheese
  • 6 dl florsocker
  • 3 tsk hett vatten
  • 4 rågade matskedar hasselnötsmassa (alt. hasselnötskräm eller Nutella)

Smält smöret. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Häll i mjölken och det smälta smöret. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och kakao, blanda med äggblandningen. Grovhacka hasselnötter och choklad och rör ner i smeten. Placera pappersformar i en muffinsplåt och fyll dem till 2/3.
Grädda i mitten av ugnen på 200°C i 12-13 minuter (prova med sticka). Låt svalna.

Frostingen: Vispa rumsvarmt smör och philadelphiaost fluffigt. Blanda i florsocker och vatten. Vispa tills allt är blandat och blanda sedan ner nötmassan. Låt gärna frostingen stå kallt en timme innan den spritsas på de cupcakesen.

..................................................



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar