söndag 8 november 2009

Bröd med russin och valnötter

Idag har jag bakat bröd med bikarbonat. Väldigt enkelt och smidigt. Det tar fem minuter att sno ihop. Sen kan man borsta tänderna, duscha, klä sig och göra sig vacker, efter en timme är det dags att ta ut brödet ur ugnen. Låt det kallna något innan du börjar skära upp det.
......................

recept:
6,5 dl rågsikt
0,5 tsk salt
1 msk brödkryddor (anis och fänkål)
2 tsk bikarbonat
4 dl filmjölk
1 dl mörk brödsirap
1 dl russin
1/2 - 1 dl hackade valnötter

Ställ ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser, rör sedan ner filmjölk, sirap, russin och nötter. Degen blir ganska lös och klibbig. Häll över i en smord och mjölad brödform. Grädda mitt i ugnen 50-60 minuter. Vira genast in brödet i en bakhanduk och låt svalna på galler.
......................

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar